Jachtmakelaardij de Maas

Een motorboot kopen

Wanneer u een motorboot koopt verwacht u zekerheid en vakkennis. Jachtmakelaardij de Maas heeft deze vakkennis volop in huis. Om dit te onderstrepen is uw jachtmakelaar, Ricardo Bosma, E.M.C.I. gecertificeerd en aangesloten bij de N.B.M.S.

Reële verkoopprijzen voor motorboten

Het is van groot belang dat wij werken met marktconforme verkoopprijzen, waarvan wij door ruime kennis en ervaring zeer goed op de hoogte zijn. Ook zijn wij niet bang om feedback te vragen aan collega’s. Onze opzet is zodanig dat wij, in het geval dat u enige tijd na de aankoop van een motorboot bij ons, weer zou willen verkopen, streven naar minstens een vergelijkbare opbrengst.

U wilt een motorboot kopen?

U heeft de knoop doorgehakt en gaat een motorboot kopen. Een betrouwbare kundige jachtmakelaar is dan precies wat u nodig heeft. In ons bestand staan ongeveer 40 tot 50 goed onderhouden motorboten te koop, waaronder klassieke schepen en varende woonschepen aan die wij in de verkoop hebben. Alle schepen zijn zorgvuldig gedocumenteerd opgenomen in overzichtelijke presentaties, met complete omschrijvingen van apparatuur en inventaris. Het overgrote deel daarvan ligt in onze eigen verkoophaven, zodat u als koper de aanwezige schepen op uw gemak kunt bekijken.

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Inruil, financiering bij aanschaf motorboot

Ook bemiddelen wij bij een eventuele inruil of financiering voor het aankopen van een motorboot. Zodat uw droom sneller binnen handbereik ligt.  Door onze contacten met diverse gerenommeerde financieringsinstellingen vinden we vrijwel altijd een passende oplossing.

Inspectie voor de aankoop van een motorboot

Voordat u definitief een motorboot koopt adviseren wij u altijd het schip te laten keuren. Dit kan d.m.v. een proefvaart aansluitend met het liften van het schip. Dit onder begeleiding van een expert naar keuze.

Procedure

Wij hanteren altijd vraagprijzen (met uitzondering van Nieuwbouw). Afhankelijk van de leveringswensen is onderhandeling mogelijk. Een redelijk bod wordt altijd doorgebeld naar de verkoper. Als beide partijen het over de prijs eens zijn, wordt u uiteindelijk eigenaar van het schip zonder dat er extra kosten bijkomen (let wel! Expertisekosten en kadasterkosten zijn vaak voor rekening van de koper, verkoopkosten zijn voor rekening van de verkoper). Alle benodigde documenten, zoals het aankoopcontract, de financiering, de keuring, maar ook een eventuele kadasterinschrijving, hypotheek, export of het BTW-document kan voor u in orde worden gebracht. Ook voor verzekeringen bent u bij ons aan het goede adres. Zo kunt u met een ontspannen gevoel een schip of motorboot kopen. Na ontvangst van de gehele verkoopsom gaan wij over tot de aflevering. Aangezien kopers het op prijs stellen als de oude eigenaar uitleg geeft en alle “ins & outs” beschrijft van uw nieuwe aanwinst, gebeurt deze aflevering vaak met de makelaar en de oude eigenaar. Bij tijdgebrek is het zelfs mogelijk om het schip af te laten leveren in uw thuishaven, tegen redelijke kosten.

Enkele van onze tevreden klanten

D. Lamper


Een geweldige service krijgt men hier zeker aan te bevelen denken ook met u mee ook de jachthaven personeel zijn zeer vriendelijk en behulpzaam verdienen alle sterren

Frederike van Veeren


Mooi schip gekocht bij deze makelaardij. Behulpzame, bekwame mensen. Professioneel en bereid om mee te denken over mogelijkheden. Wij zijn zeer tevreden. 🙂

Herman Brouwers


Hier hebben wij onze boot gekocht en met open armen ontvangen.

Uw jachtmakelaar is EMCI gecertificeerd, vervanging van de beëdigd makelaar sinds 2001

 • Professionele beroepsopleiding voor de certificatie
 • Onderhoud van kennis en vaardigheden tijdens certificatie op basis van de verplichte permanente opleiding
 • Aanspreekbaar op basis van de gedragsregels en het klacht- & tuchtrecht


Service voor de motorboot

 • Ligplaats in onze centraal gelegen verkoophaven, laagdrempelig voor geïnteresseerden en kopers
 • Wasservice, voor u een zorg minder, uw boot blijft schoon en geen tegenvallende reacties van geïnteresseerden en kopers.
 • Geïnteresseerden en kopers worden begeleidt naar uw motorboot
 • Technische ondersteuning en onderhoud door koppeling met de full service Jachthaven

Verkoopgarantie


 • Wij adverteren met uw motorboot op ca 45 websites
  2 landelijke bladen en diverse los te plaatsen advertenties in branchebladen
 • Diverse beursdeelnames, zoals: HISWA RAI, HISWA gebruikte botenbeurs,
 • Waterkampioen 2e hands dagen en Botenbeurs Gorinchem
 • 24 x 7 bereikbaar
 • Bekend en bemind. Sinds 2000 houden wij ons bezig met motorboten verkoop, wij genieten internationale naamsbekendheid.
 • Wij verkopen ook naar het buiteland, ca 40 % per jaar. De buitenlandse koper, stapt nu eenmaal niet zo snel op een particuliere verkoper af.
  Wij spreken de talen, kennen de regels!

Interesse?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen. Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op.