Jachtmakelaardij de Maas

Een jacht kopen – Zo begin je

Een jacht kopen of verkopen | Jachtmakelaardij de Maas

Je wilt een jacht kopen, maar eerst even wat inlezen? Een jacht koop je natuurlijk niet zomaar. Vooraf goed geïnformeerd zijn is dan ook van belang. In dit artikel proberen we jou hierin wat op weg te helpen. Het artikel speciaal gericht op de beginnende jacht-koper waarin we wat basis aspecten toelichten.

Waar let je op bij de aankoop van een jacht?

Om te beginnen; wat zijn enkele basis punten waar je in eerste instantie op moet letten bij het kopen van een jacht? Of in ieder geval bij de oriëntatie hiernaar. We lichten de belangrijkste even uit:

  1. Type en grootte van het jacht: Bedenk vooraf welk type jacht je zoekt en hoe groot het jacht moet zijn. Wil je bijvoorbeeld een motorjacht of een zeiljacht? En hoeveel mensen moeten er op het jacht kunnen verblijven?
  2. Materiaal: Ga na wat voor jou het beste materiaal is voor een jacht. Bijvoorbeeld polyester, staal of aluminium. Allen goede materialen, maar het meest geschikte materiaal is vooral ook afhankelijk van hoe je jouw jacht gaat gebruiken. Laat je hierin adviseren door de jachtmakelaar.
  3. Conditie en onderhoud: Inspecteer het jacht grondig en let op de staat van onderhoud. Kijk of er reparaties nodig zijn en of deze al zijn uitgevoerd. Neem eventueel een expert mee naar een bezichtiging.
  4. Uitrusting en accessoires: Kijk na of het jacht over de benodigde uitrusting en accessoires beschikt, zoals navigatieapparatuur, andere elektronica of bijvoorbeeld veiligheidsuitrusting.
  5. Prijs: Bepaal een budget voor de aankoop van het jacht en houd rekening met eventuele extra kosten voor onderhoud en verzekering.
  6. Registratie en papieren: Controleer of het jacht geregistreerd is en of er geen openstaande leningen of belastingen zijn.
  7. Proefvaart: Maak een proefvaart om het jacht te testen en om te zien of alles naar wens werkt. Bij een goede en betrouwbare jachtmakelaar is dit mogelijk.

Houd ook rekening met bijkomende kosten

Ben jij je ervan bewust dat een jacht kopen meer kosten met zicht meebrengt dan enkel de aanschafprijs? Naast de eigenschappen van het jacht zelf doe je er dan ook verstandig aan om al rekening te houden met een aantal zaken die extra kosten die de aankoop van een jacht met zich meebrengt. Denk hierbij aan eventuele belastingen, verzekering, ligplaats, toekomstig onderhoud en het brandstofverbruik van het jacht dat je wenst te kopen. Hierin kunnen grote verschillen zijn, afhankelijk van het type jacht.

Een jacht kopen bij een erkend jachtmakelaar

Zorg ervoor dat je een jacht koopt (of gaat bezichtigen) van een erkend jachtmakelaar. Een jachtmakelaar kan je helpen bij jouw zoektocht naar een passend jacht en informeren over o.a. de toestand van het jacht. Wij van Jachtmakelaardij de Maas zijn een jachtmakelaar met jarenlang ervaring. Voor vragen, proefvaarten en betrouwbare informatie over jouw potentiële jacht kun je altijd bij ons terecht. Bekijk hier direct ons aanbod of neem gerust contact op, bijvoorbeeld voor het maken van een afspraak.

Bekijk ook deze blogs & tips