Jachtmakelaardij de Maas

Vijf tips voor de verkoop van uw boot!

U bent van plan om uw boot te gaan verkopen? Jachtmakelaardij de Maas helpt u graag op weg. Kom gerust bij ons langs voor een vrijblijvend gesprek. Hieronder wat tips die u zeer zeker zullen helpen, al nemen wij het werk maar al te graag uit handen.

1. Schoon

Wanneer u de boot wilt verkopen, zorg dan dat ie schoon is. De eerste indruk is het belangrijkst. Daar komt bij dat veel kopers moeilijk een inbeelding kunnen maken van de werkelijkheid.

2. Geur

Een schoon schip is slecht het begin. Zorg dat de boot niet ruikt, fris het interieur op, was de gordijnen, sop de machinekamer uit. Zorg ervoor dat koelkasten op een kiertje staan.

3. Geen troep

We staan versteld hoeveel spullen we meenemen aan boord. Oude verblikken, kapotte schakelaars, pakkingen die nergs van zijn, een kapotte waterpomp, etc. Lege kasten staan beter en geven een goede indruk  van de opbergmogelijkheden. Waar de nieuwe eigenar dan weer trope in kan doen, dat dan weer wel.

4. Niet te persoonlijk

Een boot hoort natuurlijk te “leven”. Een boot vol met persoonlijkheden als kleding, foto’s en dergelijke doet het ook niet goed. We willen immers dat een koper de boot als zijn eigen gaat beschouwen. Wanneer de boot vol zit met persoonlijke spullen is dat lastiger.

5. Repareren

Vaak denk je als verkoper, dat mag de nieuwe eigenaar doen. Geloof me, een nieuwe eigenaar zit er echt niet op te wachten op de klusjes van de vorige eigenaar te doen. Daar komt bij schepen tegenwoordig gekeurd worden. En in de regel worden alle mankenmenten op kosten van de eigenaar gerepareerd of wordt dit verrekenend. Een boot dit goed onderhouden is ademt dit ook uit, en wekt vertrouwen bij een koper. Waardoor u als verkoper weer een betere prijs kan onderhandelen.

Bekijk ook deze blogs & tips