Jachtmakelaardij de Maas

Motorjachten – waar let je op? Tips & ervaringen

Motorjachten zijn er in zeer uiteenlopende klassen, afmetingen en prijzen. Dankzij meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van de aan- en verkoop van onder andere motorjachten weten wij van Jachtmakelaardij de Maas als geen ander waar je op let bij de aanschaf van een gebruikt motorjacht. Om je een beetje op weg te helpen geven we op deze pagina graag wat meer basis achtergrondinformatie over motorjachten in het algemeen en wat wij in de zoektocht naar het ideale jacht voor jou kunnen betekenen.

Gebruikte motorjachten

Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop en aankoop van gebruikte motorjachten. Onze jachthaven is centraal gelegen in Nederland, om precies te zijn in Alem (Gelderland). Hier ben je van harte welkom voor deskundig advies of een bezichtiging van een gebruikt motorjacht, zoals je die wellicht al tussen het aanbod op deze website hebt zien staan. Maar ook voor nieuwe motorjachten kun je tegenwoordig bij ons terecht. Zo zijn we met ingang van 2020 bijvoorbeeld exclusief verkooppunt van Excellent jachten, zoals de prachtige Execellent Elegance 1200.

Waar let je op bij de aanschaf van een motorjacht?

Naast merk, type en prijs zijn vijf onderstaande punten belangrijk in je zoektocht naar jouw ideale motorjacht. Natuurlijk zijn er nog veel meer aspecten waar je rekening mee dient te houden, maar we lichten deze basis punten er even uit. Op deze punten kun je verschillende motorjachten met elkaar vergelijken.

  • Afmetingen: Let hierbij niet alleen op de lengte en breedte, maar ook op de doorvaarthoogte. Een motorjacht tot ongeveer een lengte van 12 meter is voor een beginnende bestuurder over het algemeen prima te besturen. Voor grotere boten is wat meer ervaring vereist/raadzaam.
  • Motorisering: Belangrijk zijn het vermogen in PK’s, aantal motoren en type brandstof. Maar check ook de aandrijving, aantal cilinders en (indien bekend) draaiuren.
  • Materiaal: Veruit de meest voorkomende rompmaterialen voor motorjachten zijn staal en polyester. Maar ook hout komt nog weleens voor. Het ene materiaal (hout en staal) is onderhoudsgevoeliger dan het andere (polyester). Over het materiaal zouden we een geheel nieuw artikel kunnen wijden. Laat je hierover goed informeren.
  • Bouwjaar: Het bouwjaar zegt natuurlijk veel over een motorjacht. Maar goed onderhouden boten kunnen heel erg lang mee.
  • Conditie: Informeer altijd naar de (onderhoud)staat en historie van de boot. Ook doe je er goed aan het motorjacht te laten keuren.

Verschillende prijsklassen

Zoals je ook ziet in ons aanbod variëren de prijzen van motorjachten enorm. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt, maar ieder budget is weer anders. Belangrijk is natuurlijk dat je binnen jouw budget een boot weet te vinden die zo veel mogelijk aan jouw wensen voldoet. Prijsbepalend voor gebruikte motorjachten zijn naast de nieuwwaarde, merk en type ook de onderhoud staat, bouwjaar, opties/luxe, motoren, grootte etc. We denken graag met je mee en kunnen je deskundig adviseren wat voor jou een passende boot is binnen ons huidige aanbod en binnen jouw budget.

Laat je boot keuren

Tot slot: Voordat je een gebruikt motorjacht aanschaft is het altijd verstandig deze te laten keuren door een expert. Je kunt met de expert een proefvaart maken en ook bij het liften van het jacht kan een inspectie uitgevoerd worden.

Bekijk ook deze blogs & tips