Jachtmakelaardij de Maas

Bootfinancieringen en verzekeringen

Om u optimaal van dienst te kunnen zijn zowel bij aan- en verkoop, kunnen wij ook de eventuele financiering en verzekering verzorgen. Door jarenlange ervaring en goede contacten binnen de financiële dienstverlening kunnen wij u in samenwerking met een Assurantiënkantoor een breed aanbod doen. Hierbij heeft u keuze uit aanbiedingen van en circa 14 banken of verzekeraars.

Vaak wordt gedacht dat een jacht of schip financieren lastig of zelfs onmogelijk is. Juist door onze samenwerking met het eerdere genoemde assurantiënkantoor zorgen wij dat uw droom binnen handbereik komt. Om u een voorstelling te geven van de mogelijkheden geven we u hierbij een opsomming.

1. Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet mag u steeds geld opnemen tot aan een vooraf afgesproken bedrag. Deze vorm is makkelijk als u af en toe grotere betalingen moet doen, en dan maanden of jaren alleen maar aflost. Deze vorm is populair bij kleine verbouwingen – keuken of badkamer of bij mensen die eens in de zoveel jaar een grotere aanschaf van een goed willen financieren. Geld dat u hebt afgelost kunt u meteen weer opnieuw tot aan uw limiet opnemen. De rente bij een doorlopend krediet is meestal voordeliger dan bij andere kredietvormen. Een nadeel is dat de rente variabel is, u betaald iedere  maand een vast bedrag voor rente en aflossing. De verhouding russen rente en aflossing wordt bepaald door de rentestand van dat moment en het openstaande bedrag van uw krediet.

2. Persoonlijke Lening

Bij een persoonlijke lening leent u een van te voren vastgesteld bedrag. Bij het afsluiten van de lening staan de hoogte van de rente en de totale looptijd vast. Het voordeel van een persoonlijke lening is, dat u altijd weet waar u aan toe bent en wanneer u het heeft afgelost. Tussentijds opnemen van afgelost geld is bij deze vorm niet mogelijk.

3. combinatierekening


Een combinatiekrediet is een doorlopend krediet gekoppeld aan een spaar- /beleggingsverzekering. U betaalt bij deze vorm rente die wordt berekend over het bedrag dat u heeft opgenomen en daarnaast een vast bedrag per maand voor de spaar- of beleggingspolis. Gedurende de looptijd kunt u tot uw limiet geld blijven opnemen. De spaarpolis/verzekering/belegging die u maandelijks betaalt gedurende de looptijd, wordt gebruikt om kapitaal op te bouwen om de lening af te lossen. De aflossing van uw krediet geschiedt uit de opgebouwde spaarsom/belegging, mits u niet tussentijds heeft opgenomen en voldoende gespaard of belegd heeft. Dit is dus afhankelijk van rente stand of koers ontwikkelingen van uw beleggingen.

4. Lopende rekening


U mag rood staan op uw lopende bankrekening tot een afgesproken bedrag, de banken noemen dit salariskrediet of debetfaciliteit. De hoogte van het limiet is afhankelijk van uw maandelijkse inkomsten en u moet eens per 3 maanden positief staan.

5. Huurkoop/leasen


Auto’s, caravans, boten kopen op afbetaling. We praten hier over huurkoop waarbij meestal wordt begonnen met een aanbetaling of een inruilwaarde en het restant van de koopsom dat wordt voldaan in termijnen. U bent pas eigenaar nadat u de laatste termijn hebt afbetaald.

6. Scheepshypotheek


Een scheepshypotheek is een financiering voor uw jacht, waarbij de te betalen rente vaak een stuk lager is dan bij een gewone scheepsfinanciering. Via een notaris wordt de scheepshypotheek, net als bij een woninghypotheek, gevestigd. Het schip, waar de hypotheek op gevestigd wordt, moet aan bepaalde eisen voldoen. Eén van deze eisen is dat het schip gebrandmerkt is. Brandmerken wil zeggend, dat het vaartuig in een register wordt opgenomen en dat er een registratienummer wordt aangebracht.

Heeft u vragen of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.