Jachtmakelaardij de Maas

Linssen Yachts

Linssen Yachts is een van de oudste jachtwerven van Nederland. Deze werf werd opgericht in 1949 door dhr. Jac. Linssen sr. te Maasbracht, een stadje aan de Limburgse Maas. Maasbracht was toentertijd al bekend door zijn binnenvaarthaven, hierdoor lagen er zo een 200 door de oorlog beschadigde binnenvaartschepen op reparatie te wachten. Door de hoeveelheid werk wat hierdoor vrij kwam, zagen veel jonge ondernemers hun kansen. Zo ook dhr. Linssen, opgeleid als scheepstimmerman en al snel thuis in de machinale houtbewerking. In korte tijd bouwde hij een naam op in het vervaardigen van teakhouten deuren, stuurhutten en stuurwielen.

Door werf expansie werd algauw een metaal afdeling in het bedrijf geintergreerd. Binnen deze afdeling werden stalen roeiboten, werkboten en vletten gebouwd. Door de stoere werkboot modellen lag de overstap naar een luxer segment voor de hand. D.m.v. doorontwikkeling van de opbouw was de seriematige jachtbouw bij ‘Scheepswerf en Houtindustrie St. Jozef Jac. Linssen’ een feit.

In de jaren zeventig nam Jos Linssen het roer van zijn vader over. Hij bracht de ontwikkeling van professionele seriematige jachtbouw in staal tot een hoger niveau en doopte het bedrijf om in Linssen Yachts B.V. In de daarop¬volgende jaren namen ook de broers Harry, Jan en Peter hun plaats in het familiebedrijf in.

Jos Linssen introduceerde medio jaren zeventig een nieuwe generatie vletten, de eerste Linssen Sturdy-modellenreeks. “4 nieuwe St. Jozef-vletten”, aldus de tekst van de introductiefolders en -advertenties. Met deze bijzondere modelreeks zette hij een doorslaggevende trend waarvan zelfs nu, na meer dan 30 jaar, de invloed op de ontwikkelingen in de Nederlandse jachtbouw in het 8 tot 15-metersegment nog altijd nadrukkelijk aanwezig is. De St. Jozef-vletten vormden de basis voor de legendarische Linssen Classic Sturdy Series. Naast de vletmodellen ontwikkelde Jos Linssen in de jaren tachtig de bekende Linssen SL-Series en de Linssen SE- en SX-Series. In 1995 werd in samenwerking met Dick Lefeber (overleden in 2000) de Dutch Sturdy® Series ontwikkeld, een modelreeks die tot 2005 met groot succes werd gebouwd. Parallel aan deze ontwikkeling werd in het grotere (15 m) segment de Grand Sturdy® Series gelanceerd. Linssen Yachts gaf Bureau voor Scheepsbouw W. de Vries Lentsch opdracht tot het ontwerpen van de Grand Sturdy. Achtereenvolgens ontwierpen Willem de Vries Lentsch en Anne Elsinga de Grand Sturdy® 500 Variotop® en de Grand Sturdy® 460. Binnen enkele jaren werd de Grand Sturdy Series een begrip in geheel Europa.
De ontwikkeling van de succesvolle reeks ging onverminderd door. Met een schier onuitputtelijke creativiteit werkten Anne Elsinga en het interne Linssen-ontwikkelingsteam onafgebroken aan het design en de verdere ontwikkeling van de Grand Sturdy’s. In de loop der jaren werden dan ook veel op het karakteristieke ontwerp gebaseerde nieuwe varianten en modellen gepresenteerd. Voor meer informatie kunt u op de website van Linssen Yachts terecht.

Bekijk hier ons huidige aanbod.

Heeft u vragen of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.